Korvensuun vesivoimalaitos

Olemme ostaneet Korvensuun vesivoimalaitoksen helmikuussa 2015. Vesivoimalaitoksella on sittemmin vuosien tauon jälkeen aloitettu kunnossapitotyöt. Voimalaitos sijaitsee Laajoessa. Voimalaitos on otettu uudelleen toimintaan v. 2016 aikana. Koeajoja voimalaitoksella on päästy suorittamaan jo syyskuusta 2015 alkaen, jolloin vakionopeussäätäjä saatiin huollettua.

Vakionopeussäätäjä

Turpiini on Tampellan valmistama vaakafransis kaksoisjuoksupyörällä. Turpiinin teho on 300 kW ja sen samalla akselilla on 465 kVA tahtigeneraattori. Turpiinigeneraattorin sähköntuotantoteho on 250 kW.

Voimalaitos saatiin ensikerran verkkoon 20.6.2016. Voimalaitoksella on meneillään koekäyttöjakso. Marraskuussa 2016 sateiden aikaan pidettiin kone verkossa yhtäjaksoisesti 2 viikkoa. Tänä aikan konetta ajettiin eri tehoilla. Jakson aikana kerättiin tietoa siitä miten koneen katkokäyttö ja automatisointi saataisiin hoidettua.

Sähköteknisesti kone on käyttökuntoinen. Hivenen verkkoonlaitossa oli hakemista sillä generaattorista ei ole kaikkia tietoja olemassa.

Korvensuun vesivoimalaitos

 

Twitteristä